środa, 1 kwietnia 2015

Pasta z zielonego ogórka

Uwielbiam pasty domowej roboty do chleba (najlepiej własnego wypieku:)). Są zdrowe, szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają. Dzisiaj zrobiłam pastę z zielonego ogórka z cudownie pachnącym świeżym koperkiem.







 Składniki:

- ok.200g naturalnego tofu
- średniej wielkości świeży ogórek
- pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- pół łyżeczki soli
- sok z wyciśniętej połówki cytryny
- pęczek koperku

Wykonanie:

Ogórek kroję na mniejsze części, tofu rozdrabniam i wrzucam do jednego naczynia. Dodaję przyprawy, sok z cytryny i blenduję na gładką masę. Na koniec dodaję posiekany koperek. Kanapkę z pastą posypuję ziarnami słonecznika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz