piątek, 10 kwietnia 2015

Tapenada oliwkowa

Wczoraj miałam gości i przygotowałam szybkie pasty do bagietki. Między innymi tapenadę z zielonych oliwek.





Składniki:

- 280g zielonych oliwek
- pół awokado
- pół pęczka pietruszki
- 4 marynowane ząbki czosnku (ja miałam w oliwie chilli)
- 1 ząbek czosnku
- 2,3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i blendujemy na gładką masę.

3 komentarze:

  1. Wszelkie roślinne pasty do kanapek są świetne:) Twoja wygląda bardzo smacznie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pasta. Bardzo ją lubię, ale nigdy nie przygotowywałam w domu. Chętnie skorzystam z przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo jest bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie :)

      Usuń