sobota, 4 kwietnia 2015

Toskańska pasta z ciecierzycy

Jedną z past, która bardzo przypadła nam do gustu jest pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami. Jest mocno pomidorowa o gęstej konsystencji, jak dla mnie pachnąca Toskanią...


Składniki:

- szklanka ugotowanej ciecierzycy (dla leniuchów puszka ciecierzycy ugotowanej na parze;)
- 7 suszonych pomidorów w zalewie
- 3 łyżeczki pesto bazyliowego
- 1 łyżeczka przyprawy pomidorowo-bazyliowej z czosnkiem niedźwiedzim (Dary Natury-Przyprawy bez chemii)
- 1 łyżka oleju (ja używam z pestek winogron)

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucam do miski i blenduję na gładką masę. Próbuję pasty, dodaję więcej przypraw jeśli potrzeba. Smacznego.

3 komentarze:

  1. szukam właśnie jakiś past z cieciorki i ta mi wygląda intrygująco, na pewno przetestuje i dam znać :) pozdraiwamy!

    OdpowiedzUsuń